Loft

Etterisolering av loft

Loftet er den bygningsdelen det er mest lønnsomt å etterisolere, da det største varmetapet i en eldre bolig er via taket/loftet.

Loftet er den bygningsdelen det er mest lønnsomt å etterisolere, da det største varmetapet i en eldre bolig er via taket/loftet. Varmen stiger opp, og vil presse mot loftet. Er det da mangelfull isolering på loftet, vil energitapet være betydelig.

Det vil derfor være en god investering å etterisolere loftet. På loft i boliger bygget frem til 1960 er det ofte svært lite eller ingen isolasjon. I de tilfeller det er isolasjon, er det gjerne brukt leire, koks, flis eller en tynn matte med mineralull. Vi anbefaler at den totale isolasjonens-tykkelsen (ny+ eksisterende) blir minst 40 cm.

Fordelen med blåseisolering kontra tradisjonell isolasjon, er at du får et heldekkende teppe på loftet, uten skjøter, glipper og dårlige tilpasninger, og man slipper prosessen med å bære isolasjonsplatene opp en trang loftluke, for deretter å krype innover loftet for å tilpasse platene.

Blåseisoleringen er raskt utført, ca 1 time på standard bolig, og investeringen vil være inntjent på få år. Med ny isolering på taket vil ikke varmetapet være like stort, og dette er noe du raskt vil merke når det kommer til energi som er krevd til oppvarming. Vi passer på at luftingen på loftet blir oppretthold etter blåseisoleringen.

Det er viktig å passe på luftsirkulasjonen på loftet. Luftingen på loftet er med på å transportere bort fukt. Når fukten blir transportert bort il det være med å redusere faren for soppvekst. Et for godt isolert tak hvor luftelukene er isolert igjen kan gjøre at varmen ikke blir sirkulert rundt. Snø og is kan dermed legge seg på taket uten at det smelter.

La oss etterisolere ditt loft slik at det ikke blir energitap!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Les mer om personvern på vår personvernside. Les mer